Nova pivovarna na Obali!

V naši pivovarni varimo  pivo po klasični tehnologiji. Za proizvodnjo piva uporabimo le  osnovne sestavine, kot so slad, voda, hmelj  in kvas, seveda vse najvišje kakovosti.  Pri nas varjeno pivo ne vsebuje raznih polizdelkov, nadomestil in sladkorjev.

Pri postopku varjenja in končnem izdelku pa ne uporabljamo filtriranja in pasterizacije.  Ko nas ljudje vprašajo, kakšna je naša skrivnost, jim jo odkrito zaupamo. Ta se skriva v klasični tehnologiji in strokovnosti. Skrbno prebrana zrna slada zdrobimo, zmešamo z vodo in segrejemo na 78 stopinj. Postopek ima določen čas mešanja in vmesne premore. Encimi v sladu na tej točki prenesejo sladkor v sladico. Ostanke slada ločimo iz sladice in  dobimo pivino, ki jo zavremo s hmeljem.

Pod vplivom temperature in hmelja se pivo razkuži in   nebi odvečnih beljakovin. Hmelj daje pivu neposreden, nerazdružljiv okus in aromo.  Po samem  vrenju beljakovine in ostanke odstranimo iz pivine, nato pivino ohladimo in pošljemo v predel za fermentacijo, kjer kvas začne  svoj proces delovanja.  Zahvaljujoč kvasovkam in približno mesecu dni neprekinjenega dela in spremljanja  samega procesa, nastane pivo, ki ga tako zelo obožujemo. 

Sam postopek je za nas izjemno pomemben, saj neprestano vlagamo v izboljšave tehnologije varjenja, skrbimo, da pri samem postopku uporabimo resnično najboljše sestavine in  seveda  popolnoma zaupamo profesionalnemu odnosu našega glavnega pivovarja. Tako nastane pivo, ki sta ga ustvarila narava in pivovar.

U20-lager


11.5% 5%ABV(Alcogol)
22IBU (Grenkoba)


Svetlo pivo tipa lager. U20 je klasično svetlo pivo zlate barve z lahkim čistim okusom slada in prijetno aromo hmelja najboljše češke kvalitete. Sestava piva je svetlo ječmenov slad in kombinacija nemškega in češkega hmelja.

U37-Pšenično pivo

10,5% 4,7%ABV(Alcogol)
12IBU (Grenkoba)

Mehko, belo, osvežilno pivo kjer lahko okusite sadje in začimbe ter sevedalahkega hmelja in oporne drobnozrnate pene. Kombinacija sestavin v pivu je kombinacija

P3-Rdeče pivo

13% 5,5%ABV(Alcogol)
19IBU (Grenkoba)


Pivo jantarjeve barve s svetlim okusom slada in karamele in arome sadja in citrusov. Kombinacija treh različnih sladov in treh vrst hmelja.

P7-Temno


12% 5%ABV(Alcogol)
21IBU (Grenkoba)

Pivo z bogata temna barva, s prijetnim okusom slada in karamela in praženih orehov in aroma kruhne skorje. Kombinacija svetlobe in temnega slada z nemškim in slovenskim hmeljom

P9-Stout

17% (Začetna vsebnost sladkorja v pivini)
6%ABV(Alcogol)
28IBU (Grenkoba)


Kombinacija svetlega, karamelnega in temnega slada, ovseni kosmiči pivu dodajo mehkobo in smetanost. nemški in ameriški hmelj. Pivo je bogate temne barve. Okušate lahko kavo s smetano, pražene kostanje in čokolado.